Postavljena nova dizalica na rivi u Mošćeničkoj Dragi

Danas postavljena dizalica je stupna dizalica s konzolom nosivosti 10 tona. Dohvat dizalice je 5 m, visina podizanja 8,8 m, a konzola će se okretati 360°.

Mošćenička Draga – Županijska lučka uprava Opatija – Lovran – Mošćenička Draga u sklopu projekta svojstvu nositelja projekta „Osuvremenjivanje male ribarske infrastrukture nabavom dizalice za plovila“, postavilaje specijaliziranu dizalicu za plovila na novoizgrađenom dijelu rive u Mošćeničkoj Dragi. Ukupna vrijednost projekta je 694.375,00 kn te je projekt u 100 % iznosu financiran EU sredstvima iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Sredstva su dobivena putem natječaja LAGUR-a Vela vrata za provedbu Mjere 1.1 “Podrška razvoju i osuvremenjivanju male ribarske infrastrukture i unapređenje uvjeta poslovanja”.
Specijalizirana dizalica postavljena je u svrhu razvoja male ribarske infrastrukture općine Mošćenička Draga značajne za svakodnevno obavljanje ribolovnih/akvakulturnih djelatnosti i poboljšanje praksi na kopnu te podizanja svijesti o važnosti ribarstva za lokalnu zajednicu.

Izvor: https://kanal-ri.hr

Translate