ŽLU Opatija realizirala projekt uređenja spremišta na području opatijske luke

Kako ističe Selak, intenzivno radi na izradi projektne dokumentacije po fazama projekata dogradnje luke Opatija i luke Ika.

Županijska lučka uprava Opatija-Lovran-Mošćenička Draga je uz financijsku pomoć Primorsko-goranske županije realizirala projekt uređenja spremišta na području luke Opatija, u sklopu čega je izvršena hidroizolacija krovne betonske ploče spremišta, zidarski popravci okapnice i špalete kao i izrada novih vrata i okova, te su za sve korisnike spremišta osigurani i novi lokoti iz nautičkog programa.

  • Također se uz financijsku pomoć, Grada Opatije intenzivno radi na izradi projektne dokumentacije po fazama projekata dogradnje luke Opatija i luke Ika u sklopu čega se uz izradu glavnih projekata izrađuju maritimna studija i geodetsko – geotehnički istražni radovi, a sve u cilju pripreme projekata za prijavu na dugoočekivane EU natječaje koji će u novoj financijskoj perspektivi 2021 – 2027 po prvi puta omogućavati i prijavu projekata za duž obalne luke koje nemaju direktnu cjelogodišnju trajektnu vezu s otocima, poručila je Alessandra Selak, v.d. ravnatelja Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga.
  • Izvor: https://poduckun.net
Translate